doorgroeiscan ascendors blog

 

Veel ondernemers hebben –inmiddels– weer kansen en ideeën genoeg om door te groeien met hun bedrijf. Nieuwe klanten die aankloppen, veranderende behoeften, nieuwe toepassingen.

Eigenlijk staan alle lichten op groen. Of misschien toch niet? Want kan je bedrijf die groei wel aan? En wat moet je eventueel nog aanpakken om de kansen ook écht te kunnen verzilveren? Je wilt immers niet vastlopen of zelfs kapotgroeien.

De Ascendors Doorgroeiscan vertelt het je!

Speciaal voor ondernemers die willen doorgroeien hebben wij de online Doorgroeiscan ontwikkeld. De scan vertelt je op een laagdrempelige en efficiënte manier en tegen beperkte kosten of je bestaande bedrijf fit genoeg is om je groeiambitie te realiseren. Maar ook welke zaken je zou moeten aanpakken die de doorgroei nu nog belemmeren. Je kunt daardoor makkelijker, sneller en goedkoper doorgroeien.

Je ontvangt binnen een week een heldere, persoonlijke rapportage met de bedrijfsprestaties op de 15 gebieden die voor doorgroei essentieel zijn. De commerciële prestaties bijvoorbeeld, het productieproces, de financiële prestaties, de organisatie-inrichting, vernieuwing, HR of leiderschap.

De getuige-deskundigen aan het woord

De Doorgroeiscan is gebaseerd op de mening van de mensen die het écht kunnen weten omdat ze iedere dag met en in het bedrijf bezig zijn: jij als ondernemer, je managers en je medewerkers.

Zij scoren het bedrijf –anoniem– op een hele serie groei-aspecten met behulp van een online vragenlijst. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om een toelichting te geven bij hun antwoorden. Dit zorgt voor extra waardevolle inzichten.

Ken je je bedrijf wel?

Dit lijkt misschien een vreemde vraag. De meeste ondernemers geloven immers dat zij hun bedrijf als geen ander kennen en het beste in staat zijn het te beoordelen. De uitgevoerde Doorgroeiscans laten iets anders zien.

Het beeld dat ondernemers van hun bedrijf hebben blijkt om te beginnen vaak selectief te zijn. Bij veel gebieden die voor doorgroei essentieel zijn staan ondernemers namelijk niet of nauwelijks stil. De alles afdekkende vragenlijst in de scan verhelpt dit.

En minstens zo belangrijk: het beeld van ondernemers is gekleurd. Gemiddeld scoren ondernemers hun bedrijf maar liefst 2 rapportpunten hoger dan managers of medewerkers! De redenen? Ze zien toch veel dingen niet die in het bedrijf gebeuren, ze krijgen niet altijd een eerlijk verhaal van de managers en medewerkers of ze denken dat de verbeterideeën en plannen die in hun hoofd zitten al realiteit zijn.

Denk je dat dit voor jou niet geldt? Ga de uitdaging aan en doe de scan voor het échte beeld. Profiteer daarmee van de kans om op een laagdrempelige manier niet alleen te zien of je bedrijf fit genoeg is om je groeiambitie te realiseren en wat verbeterpunten zijn, maar óók hoe en waarom jouw mening afwijkt van die van je management en medewerkers!

Doe de Doorgroeiscan

Meer weten over het proces en de rapportage van de Doorgroeiscan, direct aan de slag of eerst kennismaken met de probeerversie? Ga dan naar www.doorgroeiscan.nl. Liever persoonlijk contact? Dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Benieuwd of en hoe we de door jou gewenste resultaten kunnen helpen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een goed kennismakings­gesprek!

 
footer homefooter home