Bij Ascendors gaat het altijd om het verder bouwen en het bereiken van het volgende niveau. Met je onderneming én als ondernemer!

Ondernemers schakelen ons in wanneer ze met hun bedrijf willen doorgroeien, maar merken dat dat niet simpelweg een kwestie is van ‘meer van hetzelfde’. De spelregels wel lijken te zijn veranderd. Maar ook wanneer ze zelf graag een andere rol in hun bedrijf willen gaan spelen, bijvoorbeeld van vooral werken ín naar meer werken áán hun bedrijf. Of wanneer ze hun onderneming op termijn willen verkopen en hun bedrijf en zichzelf daar goed op willen voorbereiden.

Wat speelt voor jou?

Als ondernemer breng je je onderneming telkens weer naar een volgend niveau. Je haalt nieuwe klanten binnen, werft nieuwe medewerkers, betreedt nieuwe markten. Je staat centraal in het bedrijf, ziet en hoort alles, bent betrokken bij de klanten, de medewerkers en de vaak nog informele operatie. Omdat je bedrijf groeit geef je een aantal medewerkers meer verantwoordelijkheden, gaat werken met teams of afdelingen.

Je groeit door tot het stroever gaat. Sturen wordt lastiger en er is geen standaard leidraad te vinden voor wat je doet. Je moet met meer dingen rekening houden als je beslissingen neemt, de flexibiliteit lijkt af te nemen. Nóg harder werken maakt het verschil niet meer.

Een maar al te herkenbare situatie voor veel succesvolle ondernemers: jij en je bedrijf zijn tegen de grens van de eerste ontwikkelfase aangelopen. Het volgende niveau vraagt je niet om méér te doen, maar juist ánders. Samen met je bedrijf een professionaliseringsslag maken. Bewust belangrijke keuzes maken voor de toekomstige koers en daar ook focus op te houden. Daarbij tegelijkertijd goed kijken welke rollen jij in het bedrijf van morgen pakt en welke –bewust- niet meer. Zodat je bedrijf verder komt. En jij zelf ook.

Ascendors helpt jou en je onderneming naar dat volgende niveau.

Met onze bewezen Next Level Plan aanpak bijvoorbeeld, die een duidelijke foto van jouw toekomstige onderneming oplevert én een stappenplan om die onderneming ook daadwerkelijk te realiseren. Een onderneming die bij jouw ambities en drijfveren past, een onderscheidend en duurzaam winstgevend businessmodel heeft en indien nodig verkoopbaar of verkoopklaar is. De Next Level Plan aanpak biedt een combinatie van structuur, tools en een stevig klankbord waardoor je stappen maakt en belangrijke besluiten neemt. Je krijgt rust en focus doordat je weet wát je wilt en hoe je dit kunt bereiken. Hierdoor groei je makkelijker en efficiënter door en vermijdt je groeivalkuilen!

Ook bij het uitvoeren van je plan, het realiseren van je groei helpt Ascendors. Mijlpaal- en Performance Management zorgen ervoor dat je bewust bouwt aan je onderneming en stuurt op die zaken die er écht toe doen voor het realiseren van strategische doelstellingen. Je hebt voortdurend helder zicht op de prestaties op van de belangrijkste gebieden en de mogelijkheden om die prestaties verder te verbeteren. Hierdoor krijg je grip op de inzet van mensen en middelen bij het bereiken van je doelen en groei je makkelijker en efficiënter door!

Meer weten over hoe wij je naar het volgende niveau kunnen helpen of over onze Next Level Plan en Mijlpaal- en Performance Management aanpak? Neem dan gerust  contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Je bent sterk betrokken bij de operatie. Bijvoorbeeld omdat je de beste bent op een gebied, je geen mensen hebt die al voldoende zelfstandig kunnen opereren, je bedrijf nog niet groot genoeg is om iemand aan te nemen voor een bepaald werkgebied of omdat het nou eenmaal zo gegroeid is. Allemaal redenen die logisch klinken. Maar ook voor grenzen aan de ontwikkeling van je bedrijf zorgen. Want is het wel goed wanneer jij de hele kar trekt en meer uren maakt dan gezond is? Kom je bijvoorbeeld nog toe aan de zo belangrijke strategie en het sturen op de prestaties van je bedrijf, aan ondernemen of aan de dingen die je leuk vindt? Welke invloed heeft het op de ontwikkeling van jouw personeel of de financiële waarde van je bedrijf? Kan je bedrijf zo wel groter worden dan jijzelf?

Dat je naar je eigen rol in het bedrijf kijkt, wijst op een verschil tussen je ambitie en de realiteit van vandaag. Je bent niet de enige! Vrijwel al onze klanten worstelden hier op een bepaald moment mee.

Ascendors helpt je bij het kiezen en gaan spelen van de juiste rollen!

Met onze gespecialiseerde Distantiemanagementaanpak maak je bewuste keuzes voor de rollen die je als DGA in de toekomst wilt gaan vervullen. We formuleren heldere stappen om daar te komen vanuit je bestaande rollen en kijken wat er verder nog nodig is om je nieuwe rollen mogelijk te maken. Waardoor je weer rust krijgt doordat je weet wanneer je wát moet doen en energie vrijmaakt voor nieuwe zakelijke initiatieven, strategie, je gezin etcetera. En ondernemen weer net zo leuk wordt als eerst en jij en je bedrijf verder komen!

Meer weten over hoe we jou kunnen helpen bij het pakken van een andere rol of over onze Distantiemanagementaanpak? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Er komt een moment dat je denkt aan het verkopen van je bedrijf of een deel daarvan. Omdat je wilt stoppen, iets anders wilt gaan doen of omdat je mede-aandeelhouders in het bedrijf wilt halen zodat het verder kan groeien. Wat je redenen ook zijn, je wilt in ieder geval een eerlijke prijs voor je aandelen ontvangen. Dan is de enige vraag: wat is het waard voor een potentiële koper? Die waarde kan jij als ondernemer grotendeels bepalen wanneer je tijdig start met het verkoopklaar maken.

Veel ondernemers beginnen hier te laat mee. Ze besluiten op een bepaald moment dat ze willen verkopen en starten dan zo ongeveer per direct met het transactieproces. Om tijdens dat proces tot de conclusie te komen dat ze zelf nog zo belangrijk zijn in het bedrijf dat het zonder hen maar weinig waard is. Of de productiemiddelen verouderd zijn, de medewerkers van een te laag niveau, de omzet niet voldoende zeker, etcetera, etcetera. Zaken die potentiële kopers kunnen afschrikken, maar die je in de aanloop absoluut kunt verbeteren. Zodat je een eerlijke prijs voor je aandelen ontvangt.

Ascendors helpt bij het bewust en gericht verkoopklaar maken van je onderneming.

Door onze bewezen Next Level Plan aanpak volledig te richten op het ontwerpen en realiseren van een verkoopklaar en verkoopbaar bedrijf dat aantrekkelijk is voor kopers bijvoorbeeld. De Next Level Plan aanpak levert een duidelijke foto van jouw toekomstige verkoopklare onderneming op én een stappenplan om die onderneming ook daadwerkelijk te realiseren. De aanpak biedt een combinatie van structuur, tools en een stevig klankbord waardoor je stappen maakt en belangrijke besluiten neemt. Je krijgt rust en focus doordat je weet wát je wilt en hoe je dit kunt bereiken. Zodat jij je bedrijf te zijner tijd kunt verkopen voor wat het echt waard is!

Wil jij binnen een aantal jaar je bedrijf verkopen en ben je benieuwd hoe we je kunnen helpen de verkoopwaarde te vergroten? Neem dan gerust  contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Benieuwd of en hoe we de door jou gewenste resultaten kunnen helpen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een goed kennismakings­gesprek!

 
footer homefooter home