Bij Ascendors gaat het altijd om het verder bouwen en het bereiken van het volgende niveau. Met je onderneming én als ondernemer!
Ondernemers schakelen ons in wanneer ze met hun bedrijf willen doorgroeien naar het volgende niveau, maar merken dat dat niet simpelweg een kwestie is van ‘meer van hetzelfde’. De spelregels wel lijken te zijn veranderd. Maar ook wanneer ze zelf graag een andere rol in hun bedrijf willen gaan spelen, bijvoorbeeld van vooral werken ín naar meer werken áán hun bedrijf. Of wanneer ze hun onderneming op termijn willen verkopen en hun bedrijf en zichzelf daar goed op willen voorbereiden.

Als ondernemer breng je je onderneming telkens weer naar een volgend niveau. Je haalt nieuwe klanten binnen, werft nieuwe medewerkers, betreedt nieuwe markten. Je staat centraal in het bedrijf, ziet en hoort alles, bent betrokken bij de klanten, de medewerkers en de vaak nog informele operatie. Omdat je bedrijf groeit geef je een aantal medewerkers meer verantwoordelijkheden, gaat werken met teams of afdelingen.

Je groeit door tot het stroever gaat. Sturen wordt lastiger en er is geen standaard leidraad te vinden voor wat je doet. Je moet met meer dingen rekening houden als je beslissingen neemt, de flexibiliteit lijkt af te nemen. Nóg harder werken maakt het verschil niet meer.

Een maar al te herkenbare situatie voor veel succesvolle ondernemers: jij en je bedrijf zijn tegen de grens van de eerste ontwikkelfase aangelopen. Het volgende niveau vraagt je niet om méér te doen, maar juist ánders. Samen met je bedrijf een professionaliseringsslag maken. Bewust belangrijke keuzes maken voor de toekomstige koers en daar ook focus op te houden. Daarbij tegelijkertijd goed kijken welke rollen jij in het bedrijf van morgen pakt en welke –bewust- niet meer. Zodat je bedrijf verder komt. En jij zelf ook.

Ascendors helpt jou en je onderneming naar dat volgende niveau. Met bewezen aanpakken voor het bepalen van je koers en het realiseren ervan. Aanpakken die je focus en rust geven.

Wil je weten hoe wij je naar het volgende niveau kunnen helpen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Je bent sterk betrokken bij de operatie. Bijvoorbeeld omdat je de beste bent op een gebied, je geen mensen hebt die al voldoende zelfstandig kunnen opereren, je bedrijf nog niet groot genoeg is om iemand aan te nemen voor een bepaald werkgebied of omdat het nou eenmaal zo gegroeid is. Allemaal redenen die logisch klinken. Maar ook voor grenzen aan de ontwikkeling van je bedrijf zorgen. Want is het wel goed wanneer jij de hele kar trekt en meer uren maakt dan gezond is? Kom je bijvoorbeeld nog toe aan de zo belangrijke strategie en het sturen op de prestaties van je bedrijf, aan ondernemen of aan de dingen die je leuk vindt? Welke invloed heeft het op de ontwikkeling van jouw personeel of de financiële waarde van je bedrijf? Kan je bedrijf zo wel groter worden dan jijzelf?

Dat je naar je eigen rol in het bedrijf kijkt, wijst op een verschil tussen je ambitie en de realiteit van vandaag. Je bent niet de enige! Vrijwel al onze klanten worstelden hier op een bepaald moment mee. Wij helpen met onze gespecialiseerde aanpak voor het kiezen en gaan spelen van de juiste rollen! Met het gaan werken áán je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Maar wel vanuit jouw ambities en voorkeuren. Met een helder doel en concreet stappenplan. Zodat ondernemen weer net zo leuk wordt als eerst en jij en je bedrijf verder komen.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen bij het nemen van een andere rol? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Er komt een moment dat je denkt aan het verkopen van je bedrijf of een deel daarvan. Omdat je wilt stoppen, iets anders wilt gaan doen of omdat je mede-aandeelhouders in het bedrijf wilt halen zodat het verder kan groeien. Wat je redenen ook zijn, je wilt in ieder geval een eerlijke prijs voor je aandelen ontvangen. Dan is de enige vraag: wat is het waard voor een potentiële koper? Die waarde kan jij als ondernemer grotendeels bepalen mits je tijdig start met het verkoopklaar maken.

Veel ondernemers beginnen hier te laat mee. Ze besluiten op een bepaald moment dat ze willen verkopen en starten dan zo ongeveer per direct met het transactieproces. Om tijdens dat proces tot de conclusie te komen dat ze zelf nog zo belangrijk zijn in het bedrijf dat het zonder hen maar weinig waard is. Of de productiemiddelen verouderd zijn, de medewerkers van een te laag niveau, de omzet niet voldoende zeker, etcetera, etcetera. Zaken die potentiële kopers kunnen afschrikken, maar die je in de aanloop absoluut kunt verbeteren. Zodat je een eerlijke prijs voor je aandelen ontvangt.

Wij helpen bij het verkoopklaar maken van je onderneming. Met een concreet stappenplan. Zodat jij je bedrijf te zijner tijd kunt verkopen voor wat het echt waard is.

Wil jij binnen een aantal jaar je bedrijf verkopen en ben je benieuwd hoe we je kunnen helpen de verkoopwaarde te vergroten? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Benieuwd of en hoe we de door jou gewenste resultaten kunnen helpen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een goed kennismakingsgesprek.

Kennismaken
 
footer homefooter home