Uitdagingen kunnen over groei, verkoop of je eigen rollen gaan, dus vooral in de toekomst liggen. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon uitdagingen die vooral in het hier en nu spelen en je het liefst zo snel mogelijk oplost. Ook hierbij helpt Ascendors in woord en daad.

Welke uitdaging speelt bij jou?

Herken je dat?

Geschikte werknemers werven en behouden op een overspannen arbeidsmarkt is momenteel een serieuze uitdaging voor onze organisatie. Hoe kunnen we het aanpakken zodat we voldoende aantrekkelijk zijn om genoeg van de juiste medewerkers binnen te halen? En wat moeten we ze bieden om ze aan boord en gemotiveerd te houden? Er wordt immers ook door andere werkgevers aan ze getrokken en gemiddeld gezien zijn ze minder loyaal dan vroeger.

De oplossing van Ascendors

Ascendors helpt je in minder dan een dag een goede afbakening en analyse van de voor jullie relevante arbeidsmarkt te maken, een krachtige medewerkerpropositie op te stellen en een praktische aanpak voor in-, door- en uitstroom te creëren.

Het resultaat

Een helder fundament om vervolgens de juiste mensen binnen te halen en binnen te houden!

Wil jij snel aan de slag met het werven en behouden van geschikte medewerkers? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

We bedienen iedere klant die op ons pad komt. Nee zeggen zit niet in ons DNA. Dat maakt alleen dat we wel héél breed werken, alles voor iedereen doen. We kunnen daardoor moeilijk een standaardwerkwijze gebruiken, eigenlijk vinden we het wiel voor iedere klant opnieuw uit. Ook commercieel schieten we alle kanten op en hebben we niet echt focus op bepaalde segmenten. Het is belangrijk dat wij meer de regie pakken en bepalen voor wie we willen werken. Welke marktsegmenten moeten we dan kiezen en wat zijn daarbinnen de gedroomde klanten?

De oplossing van Ascendors

Ascendors helpt je bij het in één meeting in kaart brengen en scoren van segmenten die jullie al bedienen of zouden kunnen gaan bedienen. We bepalen samen de voor- en nadelen van de segmenten, zowel financieel als niet-financieel.

In een tweede meeting gaan we een slag dieper en kijken we naar het profiel van jullie gedroomde klant.

Het resultaat

Een bewuste keuze voor segmenten waar jullie je op richten en helderheid over het type klant waar jullie op jagen. Zodat jullie de commerciële uren en Euro's veel effectiever inzetten, sneller klant- en segmentkennis opbouwen, beter passende producten of diensten kunnen aanbieden en met standaard aanpakken kunnen werken. Waardoor het hele bedrijf uiteindelijk meer focus heeft en sneller en winstgevender groeit!

Willen jullie meer focus door het kiezen van de écht juiste klanten? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

Ik merk dat we ondanks al onze inhoudelijk sterke kennis het verschil steeds moeilijker maken. De concurrentie wordt heviger. Inhoudelijk nóg betere producten of diensten leveren zal alleen een tijdelijke oplossing zijn. Een lagere prijs gebruiken om klanten binnen te halen is al helemaal geen optie. Hoe kunnen we onze concurrentie buiten spel zetten?

De oplossing van Ascendors

De oplossing zit hem wat ons betreft niet in nóg meer, maar juist in ánders en slimmer. We kijken met onze speciaal ontwikkelde aanpak samen naar de échte uitdagingen van jullie doelgroep. Die zitten vaak niet in de beste inhoud of de techniek maar een niveau dieper, in hun business en bedrijfsvoering. Vervolgens bepalen we hoe jullie die klantuitdagingen onovertroffen kunnen oplossen met jullie totaalpropositie, dus de combinatie van jullie producten/diensten, service, commerciële argumentatie en klantbeleving.

Het resultaat

Jullie sluiten aan op de échte behoeftes van jullie klanten en leveren hen meerwaarde die jullie onderscheidend maakt. Hierdoor zijn jullie de concurrentie een stap voor en worden jullie succesvoller in de acquisitie van nieuwe klanten en het uitbouwen van bestaande!

Willen jullie de concurrentie écht buitenspel gaan zetten? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

Om de aansluiting met de markt te houden moeten we natuurlijk steeds innoveren. Op dit moment is onze product- en dienstontwikkeling alleen nog teveel gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en toeval. Of we een idee wel of niet oppakken, hoe snel de ontwikkeling gaat, of het uiteindelijk een goed werkend product of dienst wordt dat succes heeft in de markt. Geen goede situatie, omdat het eindresultaat niet echt voorspelbaar is en we weinig grip op de investeringen hebben. Hoe kunnen we onze productontwikkeling professionaliseren?

De oplossing van Ascendors

We werpen allereerst een kritische blik op jullie bestaande productontwikkeling. Waar gaat het goed en waar mis? Dan bepalen we een ontwikkelproces dat het best bij jullie past. Dat bestaat uit een aantal duidelijk onderscheiden stappen, maar ook uit eisen waaraan een initiatief aan het eind van een stap moet voldoen om door te mogen naar de volgende stap.

Het resultaat

De product- en dienstenontwikkeling komt op een hoger niveau dankzij een transparante, gestructureerde en gecontroleerde werkwijze. Hierdoor focussen jullie op kansrijke producten, zijn jullie in control van idee tot introductie en brengen jullie échte commerciële successen op de markt!

Willen jullie gestructureerd en gecontroleerd nieuwe producten en diensten in de markt zetten? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

De commerciële verantwoordelijkheid ligt nu volledig bij het salesteam. Onze operationele medewerkers die zelf ook contact met klanten hebben, vinden zichzelf niet "commercieel", zien commercie zelfs een beetje als een 'vies' woord. Toch hebben ook deze medewerkers een grote invloed op de manier waarop de klanten naar ons bedrijf kijken. Hoe kunnen we ze bewuster maken van de commerciële kant van hun werk, bijvoorbeeld bij het communiceren met klanten of het doorspelen van kansen die ze zien? En ze daar ook beter in laten worden, zonder dat ze het gevoel hebben een toneelstukje te moeten opvoeren? Zodat commercieel gedrag breder in de organisatie komt te liggen?

De oplossing van Ascendors

In onze Value Based Selling training maken we operationele (en vaak ook sales) medewerkers bewust van de commerciële kanten van hun werk, vanuit het motto: "commercie is alles dat een indruk achterlaat bij een klant". Ze trainen hoe ze de behoeftes van de klant kunnen herkennen en uitdiepen in hun rol als vertegenwoordiger en 'eyes and ears' van je onderneming. Daarnaast ervaren ze op een levensechte en laagdrempelige manier hoe ze gewoon zichzelf kunnen blijven terwijl ze zich tegelijkertijd meer commercieel gedragen.

Het resultaat

De commerciële slagkracht vergroot en verbreedt waardoor jullie makkelijker nieuwe klanten binnenhalen en meer uit bestaande klanten halen.

Benieuwd wat onze Value Based Training voor jullie team op kan leveren? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

Onze marketing & sales zijn niet op orde. Als we naar de redenen kijken kan het aan zo'n beetje alles liggen: de salesdoelen, de mensen, de commerciële organisatie, de hulpmiddelen, de commerciële processen, de beschikbaarheid van managementinformatie, de commerciële strategie… We moeten er snel achter zien te komen waar de zwakke plekken liggen en gericht actie nemen.

De oplossing van Ascendors

Met behulp van het Ascendors model voor commerciële prestatieverbetering analyseren we waar het goed loopt en waar minder. We adviseren welke onderdelen het eerst aangepakt moeten worden en op welke manier. Vaak ondersteunen we ook bij de daadwerkelijke verbetering.

Het resultaat

Een beter presterende commercie waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn, zodat jullie makkelijker betere omzet en winst realiseren uit nieuwe en bestaande klanten.

Willen jullie aan de slag met het verbeteren van de commerciële prestaties? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

We hebben een strategisch plan voor ons bedrijf opgesteld. Nu dit er ligt vraag ik me toch af of dit het wel is. Missen we geen kansen? Ontbreken er geen belangrijke onderwerpen? Gaat het niet teveel uit van het bekende? Is het alles bij elkaar wel een helder en overtuigend verhaal? Het zou me echt helpen als iemand die vaker met dit bijltje hakt eens met een frisse blik naar het plan kijkt en ons vertelt waar we het kunnen verbeteren.

De oplossing van Ascendors

Wij nemen jullie plan allereerst door vanuit de bewezen Next Level Plan aanpak voor het ontwikkelen van een onderscheidende strategische koers en onze uitgebreide ervaring met de plannen van vele ondernemingen. Daarna bespreken we onze bevindingen persoonlijk met jullie. We geven aan hoe overtuigend we het plan vinden en of we het ook bij joú als ondernemer vinden passen, waar we verbetermogelijkheden of extra kansen zien en welke onderdelen en keuzes we nog missen. Verder geven we tips voor de uitvoering van het plan.

Het resultaat

Een onafhankelijke, deskundige toets waardoor jullie je plan verder kunnen verbeteren en de geruststelling krijgen dat jullie met een goede koers van start gaan!

Heb je behoefte aan een onafhankelijke toets van jullie plan? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

Ik wil ons bedrijf laten doorgroeien. Ik heb hier genoeg ideeën voor, maar wil eigenlijk eerst weten of de onderneming de groei wel aankan om mislukking te voorkomen. Klopt mijn beeld van de bottlenecks die eerst opgelost moeten worden? En zijn we op een aantal punten écht zo goed als ik denk? Misschien ben ik wel te positief, ik blijf immers toch de ondernemer. Een eerlijk en compleet beeld zou me écht helpen!

De oplossing van Ascendors

Voer de online Ascendors Doorgroeiscan uit voor een beoordeling van je onderneming op alle relevante groeiaspecten volgens 3 direct betrokken groepen: de DGA('s), het management en de medewerkers. Resulterend in een persoonlijke rapportage met heldere resultaten en concrete handvatten.

Het resultaat

  • Een duidelijk antwoord op de vraag of de onderneming klaar is voor de door jou gewenste groei
  • Inzicht in de gebieden waaraan je zou moeten werken die doorgroei nu nog belemmeren
  • Een beeld in hoeverre je met je management en medewerkers op één lijn zit
  • Zodat je je onderneming in de juiste conditie kunnen brengen om te groeien, je groeiambitie kunt checken en eventueel bijstellen en makkelijker, sneller en goedkoper doorgroeit!

Meer weten wat de Doorgroeiscan jou kan opleveren? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Herken je dat?

Natuurlijk ben ik als ondernemer degene die uiteindelijk de knopen moet doorhakken. Maar dat betekent niet dat ik niet graag een klankbord of duidelijke input zou willen hebben. Vanuit mijn organisatie en netwerk krijg ik die onvoldoende, merk ik. Daarom voelt het soms alsof ik er alleen voorsta en alles op mij aankomt. Ik zoek echt naar een stevige zakelijke sparringpartner waardoor mijn besluiten beter worden en ik ook!

De oplossing van Ascendors

Een ervaren business coach van Ascendors met wie je in volledige vertrouwelijkheid over alle zaken rond je bedrijf en ondernemerschap kunt praten. Daarbij kijkt de coach altijd naar de combinatie onderneming en ondernemer, dus welke oplossingen en richtingen bij jou en je ambitie passen. Elkaar met een vaste regelmaat spreken werkt het beste, maar tussendoor kun je natuurlijk ook bij je coach terecht. Hij is een goed luisteraar, eerlijke sparring partner, brengt strategische, bedrijfskundige en groeikennis en -methodieken in én zijn ervaring bij vele andere ondernemingen. Hij kan je desgewenst in contact brengen met professionals op specifieke vakgebieden. En misschien nog wel het belangrijkste: hij is écht gecommitteerd!

Het resultaat

Je weet dat er iemand naast je staat die je kunt vertrouwen. Je blijft je bedrijf en jezelf continu ontwikkelen en neemt betere en bewustere besluiten.

Ben je op zoek naar een onafhankelijk klankbord en iemand waarmee je écht over de business en je eigen ontwikkeling kunt praten? Neem dan gerust contact op voor een goed kennismakingsgesprek, dit kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatsApp of bel naar 06-12068086.

Benieuwd of en hoe we de door jou gewenste resultaten kunnen helpen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een goed kennismakings­gesprek!

 
footer homefooter home