Steven SnepvangersIn de afgelopen 25 jaar heb ik me vooral bezig gehouden met het ontwikkelen van de beste methoden om de menselijke factor in organisaties te beïnvloeden. Organisaties bestaan namelijk niet, vind ik. Het voelt misschien alsof je bedrijf op zichzelf staat en een eigen leven leidt, maar feitelijk zijn het altijd de mensen die het bedrijf vormen en dus ook de beweging of stilstand van het bedrijf bepalen.

Dat klinkt misschien als een open deur, maar als je wilt veranderen, groeien of als DGA op afstand van de operatie wilt komen, dan moet je je continu bewust richten op de mensen. Anders kan je het vergeten. Het probleem is dat die menselijke factor lastig te sturen is. We blijven er liever bij weg of proberen haar als een soort black box in de managementmodellen op te nemen. Maar hoe harder je iets probeert weg te stoppen, hoe heftiger het zich zal willen manifesteren.

Vanuit de sociale en organisatiewetenschappen zijn er gelukkig vele praktische aanpakken ontwikkeld waarmee je wel degelijk grip kunt krijgen op die menselijke factor in je bedrijf. Daar ligt voor mij als gedragswetenschapper en organisatie-antropoloog de focus én uitdaging!

Verder ben ik senior facilitator van de VOORT innovatiemethode, een op Design Thinking en Business Thinking gebaseerde aanpak om succesvolle innovaties te ontwikkelen. Juist de menselijke factor krijgt in deze methode veel gewicht.

Ik ben en blijf geïnteresseerd in andere culturen en als het kan reis ik. Maar ik ben ook klimaatcoach bij Stichting KlimaatGesprekken NL (onderdeel van CarbonConverstaions) en inmiddels zeer bewust bezig met het maken van duurzamere keuzes. Ik help organisaties bij het onderzoeken van hun mogelijkheden op dat vlak en bij het voeren van het interne gesprek over duurzaamheid.

Maar ik ben ook gewoon gelukkig getrouwd, en vader van drie prachtige dochters. Als het even kan breng ik tijd door met mijn top-2000 band als toetsenist.

Benieuwd of en hoe we de door jou gewenste resultaten kunnen helpen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een goed kennismakings­gesprek!

 
footer homefooter home