Hoe weet je op voorhand of een bedrijfsadviseur je succesvol gaat helpen? Dat is gevoel, een garantie heb je niet.

De interventie(s) die gepleegd moeten worden om een serieus probleem in je bedrijf op te lossen zijn vrijwel altijd complex en vereisen een aanpak die ingaat tegen de dagelijkse patronen. Oók tegen je eigen patroon en dat is vaak slikken…

In de praktijk zoek je naar een adviseur die bekend is met het probleem (‘deskundig’), je laat je adviseren en probeert al dan niet met nadere inzet van de adviseur het probleem op te lossen. De adviseur levert een inspanning en jij betaalt voor het aantal uren dat de adviseur voor/met je heeft gewerkt. Is het probleem de wereld uit, dat betaal je zonder morren; bestaat het probleem in jouw ogen nog, dan voelt die rekening niet echt prettig. Maar ja, de inspanning is contractueel wel geleverd en dat was de deal… maar de teleurstelling is er niet minder om.

Zijn er alternatieven voor dit model? Uiteraard. Maar daarbij ontstaat er altijd een spanning tussen vrijheid en verantwoordelijkheid: hoe meer de verantwoordelijkheid bij de adviseur komt liggen, hoe kleiner de vrijheid die je als bedrijf en als DGA nog hebt. Want als de adviseur je een succesgarantie geeft, wil hij wél de volledige vrijheid hebben om dwingend te sturen binnen jouw bedrijf. Wil jij dat wel?

Kan het ook anders? Maar natuurlijk! Dat is proberen te zorgen dat je zo weinig mogelijk in bovenstaande serieuze probleemsituatie terecht komt. Door op continue basis een hulplijn mee te laten lopen die je laat stilstaan bij mogelijk naderend onheil en je met raad en daad terzijde te staat wanneer handelen geboden is. Geen individueel adviseur maar een team van mede-ondernemers die bekend is met ujouw wereld als DGA, je bedrijf, jij als persoon. En die je zonder belang, eerlijk en collegiaal ondersteunen bij je bedrijfsvoering en leiderschap. Een team dat net als jij bezig is om de stap te maken naar het volgende bedrijfsniveau. En dient zich toch een lastig probleem aan, dan kun je beschikken over de kennis, ervaring en het complete netwerk van het team – mét hun eventuele adviseurs.

Ons is advies is daarom: vergroot je adviseurs-netwerk en Team-Up! Beperk je behoefte aan de ad-hoc probleemoplosser en stap in een Next Level Team. Want als DGA ben je weliswaar sterspeler, maar als je speelt met een team van sterspelers kan de overwinning je nauwelijks meer ontgaan

Benieuwd of en hoe we de door jou gewenste resultaten kunnen helpen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een goed kennismakings­gesprek!

 
footer homefooter home